Usluge lekture

Lekto-fon je specijaliziran za sve aktivnosti i djelatnost vezane za lekturu poznavanjem svih zakonitosti jezika i  može prepoznati i ispraviti sve moguće lektorske greške.

DIPLOMSKI RADOVI

Nužno za svaki diplomski rad jest da bude napisan u skladu s trenutno važećim pravopisnim normama, gramatički i stilski ispravan, dakle pregledan i lako čitljiv.

Od studenata se, stoga, u većini slučajeva traži potvrda o provedenoj lekturi, kao dokaz da je lekturu proveo stručni lektor.

Kartica teksta sadrži 1.500 slovnih znakova, uključujući razmake.

Cijena ispravljenog teksta naplaćuje se po kartici teksta: 2.00€

STRUČNI RADOVI

Svaki stručni lektor bi trebao poznavati sve zakonitosti jezika, jer je školovan za to da može prepoznati i ispraviti pravopisne, gramatičke, leksičke, fonološke, morfološke i ostale greške koje su česte u tekstovima.

Osim toga, lektor treba poznavati i različite stilove pisanja. Nije isto radi li se o maturalnom, stručnom radu ili mrežnoj stranici. Prema tome, različite vrste tekstova podrazumijevaju drugačiji pristup lektoriranju svakom od tekstova.

Lektor također može provjeriti i koherentnost i smisao teksta te vas uputiti na nelogičnosti. To također podrazumijeva da lektor, kada je riječ o stručnom radu, mora biti upoznat s terminologijom, odnosno vladati rječnikom hrvatskog jezika. Za to je ovlašten, dakako, samo profesor hrvatskog jezika.

Kartica teksta sadrži 1500 slovnih znakova, uključujući razmake.

Cijena ispravljenog teksta naplaćuje se po kartici teksta: 2.50€

MATURALNI RADOVI

Iako opsegom manji, maturalni rad nije nipošto manje važan tekst od npr. diplomskog ili znanstvenog rada. Štoviše, on je svojevrstan uvod u kasniji svijet pisanja zahtjevnijih radova i zato je izuzetno važno da bude gramatički, pravopisno i stilski uobličen i točan.

Iz tog se razloga strogo preporučuje rad predati ovlaštenom lektoru na pregled i korekturu te lekturu. Premda ne postoji čvrsto pisano pravilo koliki treba biti opseg maturalnog rada, uobičajeno je da njegov tekstualni dio sadrži najmanje 10, ali ne i puno više od 15 kartica teksta. Jedna kartica teksta sadrži 1.500 slovnih znakova (uključujući razmake).

Kartica teksta sadrži 1.500 slovnih znakova, uključujući razmake.

Cijena ispravljenog teksta naplaćuje se po kartici teksta: 1.5 €

INTERNETSKE STRANICE

Jednostavno i brzo – lektoriram tekst pripremljen u Microsoft Wordu, koji je nakon lekture, korekture i stilskog oblikovanja spreman za vašu internetsku stranicu, ili danas sve popularnije -društvene mreže.

Cijena ispravljenog teksta – na upit.

KNJIGE I PRIRUČNICI

Lektoriranje svih vrsta knjiga, pod uvjetom da su na hrvatskom jeziku.

Iako se pri pisanju knjiga autori često pozivaju na autorsku slobodu u izražavanju, poželjno je i potrebno da svaka knjiga, bez obzira na ciljanu publiku ili žanr prođe kroz proces lektoriranja i korigiranja prije no što se pusti u tisak.

Bez lekture, svako će djelo više pažnje izazvati jezičnim pogreškama i nedostacima, nego samim sadržajem…

Kartica teksta sadrži 1.500 slovnih znakova, uključujući razmake.

Cijena ispravljenog teksta naplaćuje se po kartici teksta: 4.00€

RUKOPISI

Rukopisom se smatra djelo autora koje nije tiskano, bilo da je izvornik ili prijepis.

U nakladništvu i tiskarstvu, rukopis je izvornik nekog djela koje autor dostavlja izdavaču za objavljivanje.

Kartica teksta sadrži 1.500 slovnih znakova, uključujući razmake.

Cijena ispravljenog teksta naplaćuje se po kartici teksta: 4.00€

DOKOTORSKE DISERTACIJE/ZNANSTVENI RADOVI

Kao i kod lekture diplomskog rada, i lektura doktorske disertacije nužna je da bi doktorski rad bio jezično ispravan te kao takav, prošao procjenu i provjeru komisije.

Temeljni preduvjet da doktorska disertacija bude uspješna jest da je pravopisno, gramatički i stilski korektno napisana. Isto vrijedi i za ostale znanstvene radove i članke, pogotovo one koji će biti objavljeni u znanstvenim časopisima.

Kartica teksta sadrži 1.500 slovnih znakova, uključujući razmake.

Cijena ispravljenog teksta naplaćuje se po kartici teksta: 3.00€

LETCI

Korigiranje svih vrsta reklamnih letaka. Cijena je navedena u cjeniku i u opisu usluge.

Cijena ispravljenog teksta na reklamnom letku iznosi 20.00€.

POSLOVNE PREZENTACIJE

Osim privlačnog i zanimljivog sadržaja, ključni dio uspješne poslovne prezentacije čini i gramatički te pravopisni točna priprema. Iako ih često nismo svjesni, trošak vremena i novca posljedice su loših prezentacija.

Cijena ispravljenog teksta iznosi 70.00€ za cjelokupnu prezentaciju.

Što klijenti kažu o nama?

 • Marko

  Tražio sam brzu lekturu svog diplomskog rada, što sam na kraju i dobio. Nikakvih problema nije bilo jer sam dokument slao u tri dijela, svi dijelovi odlično su odrađeni i na kraju spojeni u cjelinu. Sve preporuke.

 • Marija

  Energični, motivirani, s puno ljubavi i pažnje rade svoj posao. Prilikom lektoriranja apsolutno posvećeni svakom detalju.

 • Ivana

  Odlično odrađeno lektoriranje teksta, sve je brzo dogovreno putem email-a. Svaka čast svima, znaju što rade i spremni su za razgovor i dogovor. Hvala!

 

Zadovoljni ste našom uslugom? Napišite recenziju!

Ocjenjeno 4.8/5 na temelju 12 recenzija klijenata
Lekto-fon Lektoriranje
 • Lektoriranje radova

 • Lektoriranje maturalnih radova

 • Lektoriranje znanstvenih radova

 • Lektoriranje stručnih radova

 • Lektoriranje knjiga

 • Lektoriranje internetskih stranica

 • Lektoriranje webova

 • Lektoriranje prezentacija

 • Lektoriranje letaka

 • Lektoriranje diplomskih radova

 • Lektoriranje seminarskih radova

NAZOVI