Najčešća pitanja

Zanima Vas razlika između lekture i korigiranja? 

ŠTO JE TO LEKTURA?

Lektura je proces izmjene i prilagođavanja teksta gramatičkoj i pravopisnoj normi. Ona također uključuje i stilsko oblikovanje teksta.

ŠTO JE TO KOREKTURA?

Korektura podrazumijeva ispravljanje potencijalnih slovnih i znakovnih pogrešaka (tipfeleri). Za razliku od lekture, korektura se ne odnosi na sveobuhvatnu stilsku i jezičnu provjeru, već isključivo na slučajne pogreške nastale u procesu pisanja ili tipkanja.

TREBA LI MI LEKTURA?

Lektura uz jezične ispravke obuhvaća i stilsko oblikovanje teksta, što ne možemo naći u raznim površnim automatskim provjerama pravopisa u Wordu i slično. Većina autora teksta hrvatski jezik poznaje na nešto nižoj razini od lektora, stoga se preporučuje, prije predavanja teksta školskoj ili akademskoj ustanovi, odnosno prije tiska ili objavljivanja knjiga i stručnih radova, tekst predati ovlaštenom stručnom lektoru na ispravak.

JE LI ZA PROCJENU DOVOLJAN BROJ STRANICA ILI RIJEČI U MOJEM TEKSTU?

Ne. Obračunska jedinica za procjenu je isključivo lektorska kartica (1.500 slovnih znakova bez razmaka) Za službenu ponudu i procjenu roka dostave potrebno je na adresu e-pošte dostaviti rad u Word formatu.

KOJE USLUGE NUDITE?

Uz detaljno opisane usluge lektoriranja i korigiranja, po dogovoru nudimo i fonetske usluge. Više o svim uslugama koje nudimo možete pronaći ovdje!

KOLIKO TRAJE PROCES LEKTORIRANJA?

Od trenutka Vaše uplate, minimalno 5 (pet) radnih dana, ovisno o količini i kompleksnosti teksta.

JESTE LI OVLAŠTENI LEKTOR?

Da, diplomirana sam kroatistica. Moju diplomu možete naći na ovoj poveznici.

KAKO PLATITI LEKTORIRANI TEKST?

Nakon besplatnog uvida u Vaš tekst, šaljemo Vam ponudu. Ako prihvatite ponudu, plaćanje možete izvršiti putem računa kojeg ćemo Vam poslati e-poštom.

NUDITE LI POPUST?

Da. Popust na količinu podrazumijeva dva ili više tekstova i iznosi 10%. Cijene su također izuzetno povoljne za studente i srednjoškolce. Ostvarite dodatnih 5% na količinu veću od 100 kartica teksta.

CJENIK USLUGA

Cjenik usluga možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Imate dodatno pitanje?

  • Ime
  • Email
  • Vaša Poruka
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

NAZOVI